WordPress fejlesztés

04

Development

Vissza a szolgáltatásokhoz

A WordPress fejlesztés lényege

A WordPress-t jogilag és technikailag egyaránt olyan rendszerként alkották meg, amelyhez bárki szabadon fejleszthet pluginokat és témákat – pluginnek nevezünk minden olyan „becsatlakoztatható” programot, ami egy vagy több feladatot lát el.

Habár igaz, hogy meglehetősen sok ingyenes, freemium (amikor az alapfunkciók ingyenesek, de sok plusz csak a fizetős változatban érhető el) és prémium plugin érhető el a WordPresshez a hazai és nemzetközi piacon, mindig előfordulhat, hogy még nem létezik olyan plugin, ami megfelelő volna. Itt kezdődik a mi munkánk.

A WordPress fejlesztés természetesen túlmutat a pluginok fejlesztésén, hiszen a díjmentesen vagy pénzért kapható témák (ezekből is sok tízezer van) jellemzően szépek, sokat tudnak, csak be is kell azokat állítani az adott weboldalnak megfelelően.

Szintén a fejlesztés része mindazon módosítások elvégzése, amelyek által az alap weboldal gyorsabb, biztonságosabb, hatékonyabb lesz.

 

A WordPress fejlesztés folyamata az Ergomániánál

Az Ergomániánál a WordPress fejlesztés egy komplex tevékenység: a megfelelő WordPress sablon kiválasztása után felhasználóidnak és az igényeidnek megfelelően szabjuk testre a témát, majd ezt követően elvégezzük a szükséges módosításokat, különös tekintettel a használhatóság és a felhasználói élményre fókuszálva.

A WordPress alkotói ehhez sok lehetőséget biztosítanak, ugyanakkor az üzleti modelljük az, hogy egy frameworkot biztosítanak, amihez a fejlesztők sokasága gyártja a különböző funkciókat ellátó pluginokat, illetve az elképesztő változatosságot mutató sablonokat.

Amennyiben már van weboldalad, akkor nulladik lépésként javasolt egy átfogó elemzést végezni rajta. Mi első lépésként biztonságossá tesszük a WordPress-es oldaladat, majd személyre szabjuk a sablont, továbbá elvégezzük minden más szükséges plugint beállítását is.

A cél mindvégig az, hogy ügyfeleinknek UX szemlélettel készült, megbízható, minden igényt kielégítő és szép weboldala legyen, mint például az általunk megvalósított haarmanie, a bagbolsa.hu vagy a persiamia.hu esetében.

 

A WordPress fejlesztés főbb módszerei

A WordPress alapú weboldalakat többféle módszer alapján szokták fejleszteni, jellemzően az ügyfél igényei szerint – mi felhasználói élményt adunk, így a UX szemléletet részesítjük előnyben.

Ennek része, hogy az egész sablont úgy alakítjuk ki, hogy az a lehető legjobb ügyfélélményt nyújtsa az ügyfeleid, oldalad látogatói számára, függetlenül attól, hogy egy bemutatkozó oldalt, egy hírportált, egy print újság online változatát vagy egy webshopot szeretnél üzemeltetni.

 

Mit nyernek az ügyfeleink a WordPress fejlesztés révén?

Ügyfeleink a UX szemléletű WordPress fejlesztéssel jelentős piaci előnyhöz juthatnak a versenytársaikkal szemben, hiszen manapság a sikeres üzletkötés egyik alapja a cég arculatát tükröző, kifogástalanul használható weboldal.

Emellett ügyfeleink olyan weboldalt kapnak, amelyet tényleg jó érzés használni, így az a márkaépítés (branding), illetve a keresőoptimalizálás (SEO) szempontjából is egyaránt ideális. Szintén kiemelt előnyt jelent a költséghatékony kivitelezéssel megvalósított, jó ügyfélélmény.

 

Mi az ügyfeleink szerepe a WordPress fejlesztés során?

Ügyfeleink szerepe a WordPress fejlesztés során az, hogy megosszák velünk az üzleti elképzeléseiket és elvárásaikat a leendő honlappal vagy webshoppal kapcsolatban, továbbá átadják nekünk azt a funkciólistát, ami tartalmaz minden olyan funkciót, amelyet az általunk fejlesztett honlapjának szükséges tudnia, végül pedig teszteljék is le, hogy minden úgy működik, ahogy kérték.

 

A sikeres WordPress fejlesztés eredménye

A sikeresen záruló WordPress fejlesztés eredménye egy teljesen személyre szabott, jó felhasználói élményt biztosító WordPress alapú honlap és/vagy webshop.

  • Információ az ügyféltől:Üzleti elképzelések és elvárások a honlappal/webshoppal kapcsolatban, funkciólista
  • Ügyféloldali részvétel:Folyamatos kapcsolattartás a fejlesztési fázisokban (struktúra kialakítása, design, webfejlesztés)
  • Leszállítandók:WordPress alapú honlap/webshop