Frontend fejlesztés

04

Develop

Vissza a szolgáltatásokhoz

A frontend fejlesztés lényege

A frontend fejlesztés legfőbb célja az, hogy amikor a felhasználók megnyitják a webhelyet, könnyen olvasható és számukra releváns formátumban lássák az információkat.

Ezt tovább bonyolítja az a tény, hogy a felhasználók ma már sokféle eszközt használnak, amelyek képernyőmérete és felbontása eltérő, így a tervezőnek figyelembe kell vennie ezeket a szempontokat a webhely tervezésekor.

A frontend fejlesztés nem csak weboldalakra és szoftverekre vonatkozik, hanem azoknak egy speciális halmazára, az applikációkra is. Az appfejlesztésnek szintén elemi része a frontend. Az Ergománia szakemberei natívban és reacttal, xamarinnal egyaránt fejlesztenek app frontendet is.

 

A frontend fejlesztés folyamata az Ergomániánál

Az Ergomániánál a frontend fejlesztés során HTML, CSS és JavaScript kódok fejlesztésével és szerkesztésével létrehozzuk a weboldal, webalkalmazás azon felületeit, amikkel a felhasználók interakcióba kerülnek.

Ezáltal lehetővé tesszük a mögöttes rendszerek és a publikus felületek szétválasztott és hatékonyabb fejlesztését. Biztosítjuk a lehetőséget a backend-es csapatnak, hogy a kulcsfunkciókra fókuszáljanak, és ezáltal hatékonyabban és gyorsabban tudjuk projektjeinket sikeresen lezárni.

 

A frontend fejlesztés főbb módszerei

Az Ergomániánál a frontend fejlesztés során mindig a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzuk. Ahogy mondani szoktuk, kabáthoz választunk gombot, azaz maximálisan az ügyfeleink igényeit tartjuk szem előtt, amikor eldöntjük, az adott projekthez melyik rendszerek és frameworkök felelnek meg.

A fejlesztés során számos további rendszert is alkalmazunk, mint pl. Angular, React, vueJs, PHP. Csapatunk hangalapú interface-ek fejlesztésére is felkészült (pl. Node.js, Dialogflow integráció stb.)

A frontend fejlesztés során lehetőség van a közkedvelt tartalomkezelő rendszer, a WordPresshez készülő plugin fejlesztésére, vagy teljesen önálló weboldal fejlesztésére is, amennyiben az ügyfelünk projektje ezt igényli. Ez utóbbira példa a Netrisk autókeresője, aminek mi készítettük el a frontendjét is.

 

Mit nyernek az ügyfeleink a frontend fejlesztés révén?

A frontend fejlesztés révén hozzuk létre az intuitív és üzleti szempontokra összpontosító felhasználói élmény webes alkalmazások vagy weboldalak számára. A frontend fejlesztés a webes teljesítmény javításával alapozza meg az üzleti sikert.

Egy átlagos felhasználónak fél másodpercbe telik, hogy véleményt alkosson egy cégről, amikor megnézi a weboldalát. Olyan ‘első benyomás’ ez, amit tényleg csak egyszer lehet megtenni.

Szinte bármilyen területen is működjön egy vállalkozás, szinte biztosan lesz (jó)pár versenytársa, akiket gyakorta éppen a jobb benyomás miatt választanak a felhasználók.

Ennélfogva a programozás és a design, a funkcionalitás és a navigációs élmény létfontosságú szerepet játszik egy céges weboldal esetében.

 

Mi az ügyfeleink szerepe a frontend fejlesztés során?

Ügyfeleink szerepe a frontend fejlesztés során az, hogy a projekt elején elmondják, milyen weboldalt szeretnének kapni a fejlesztés során, majd a fejlesztés során fogadják el a UI designt, végül pedig teszteljék a működés és design helyességét.

 

A sikeres frontend fejlesztés eredménye

A sikeresen záruló frontend fejlesztés eredménye a backend fejlesztéssel integrált frontend felület, amely működőképes a teszt (UAT, User Acceptance Test) és az éles környezetben egyaránt.

  • Ügyféloldali részvétel: UI design elfogadása, Működés és design helyesség tesztelése
  • Leszállítandók: A backend fejlesztéssel integrált Frontend felület, amely működőképes a teszt (UAT, User Acceptance Test) és az éles környezeteben is