Az Üzleti elemző alkalmazásának lényege

Egy Üzleti elemző (Business Analyst) alkalmazása akkor javasolt, ha a fejlesztési projektet megrendelő cég nem járatos a fejlesztésben, vagy szeretne maga mellett tudni valakit, aki szót tud érteni a fejlesztőkkel, és az Ő érdekeit képviseli. Ezzel a szolgáltatásunkkal egy, vagy több Üzleti elemzőt delegálunk ügyfelünk csapatába, akik akár végig is kísérhetik a projektet.

Az Üzleti elemző segíti a kommunikációt és megértést az üzleti oldal, a Design és az IT csapat között. Segít az üzleti igények meghatározásában, majd lefordítja azokat fejlesztési követelményekké.
A teljes projekt alatt elősegíti a kommunikációt, elősegíti az igények teljesülését, és segít az eredmények értelmezésében.

 

Az Üzleti elemzők az Ergomániánál

Az Ergomániánál az évek alatt rengeteg projekt keretében találkoztunk Üzleti elemzőkkel. Láttuk, hogy milyen tulajdonságok kellenek ahhoz, hogy valaki hatékonyan tudjon kommunikálni az érintettekkel. Ennek köszönhetően a legjobb, nagy tapasztalattal bíró szakembereket tudtuk összeválogatni.
Szakembereinket szívesen delegáljuk különböző projektekre, akár teljes munkaidőben, a projekt egészére, vagy csak egy részére is. Optimális esetben az Üzleti elemző(k) végig kíséri(k) a projektet, ezért mi is ezt javasoljuk ügyfeleinknek.

 

Az Üzleti elemző főbb tevékenységei

Az Üzleti elemző szolgáltatásunkkal szakembereink többek közt a következő tevékenységekkel segítik az üzleti és IT oldalt:

  • A megrendelői igényeket lefordítják az informatika nyelvére, majd az IT-s visszajelzéseket érthetően továbbítja a megrendelők felé
  • Fejlesztési pontokat határoznak meg az üzleti folyamatok terén
  • Részt vesznek az üzleti vagy IT-rendszerek tervezésében és módosításában
  • Üzleti specifikációkat készítenek

 

Mit nyernek az ügyfeleink egy Üzleti elemző által?

Üzleti elemző alkalmazása esetén a megrendelő és a fejlesztő könnyebben megérthetik egymást, ezáltal biztosíthatjuk, hogy a fejlesztések eredményei egyezzenek a megrendelő elképzeléseivel.

 

Mi az ügyfeleink szerepe az Üzleti elemző alkalmazásakor?

Ügyfeleinktől az Üzleti elemzővel történő együttműködés során a következőket kérjük:

  1. Meglévő üzleti igények, specifikációk átadása
  2. Szoros együttműködés az üzleti elemzővel

 

Mikor sikeres az Üzleti elemző?

Az Üzleti elemző munkáját akkor tekinthetjük sikeresnek, ha a projekt végén a megrendelő elégedett az elkészült termékkel.

  • Ügyféloldali részvétel: Elvárások ismertetése, Kolléga kiválasztása, Hozzáférések biztosítása