Skype az iphone-on

Nemrég töltöttem le a skype-ot az iphone-ra és kíváncsian vettem szemügyre, hogy mennyiben hasonlít a mac-es skype-hoz és mennyire jól sikerült az iphone adaptáció.
Egy dologban teljesen hasonlítanak. Mind a kettő azonnal indul el. Az iphone-os skype azon a helyen indul, ahol utoljára kiléptünk. Ez, ha közben nem kapcsoltuk ki az iphone-t rendben is van, de ha újra indítok, akkor sokkal szívesebben látnám a csetpartnereim, semmint a korábbi már lezárt, vagy megszakított beszélgetéseket. Fárasztó, hogy ilyenkor át kell kattintanom a contacts-ra is.

Nos nézzük a contact listát. Tetszik, hogy jobb oldalt ugyanúgy választhatok gyorsan az abc alapján, mint a telefonszámaimnál. Ez egy jó integráció, amiben a skype alkalmazkodott az egyébként gyakran használt telefonáláshoz. Azt már kevésbé tartom jó ötletnek, hogy az abc betűivel van tagolva a névsor, mert az egyes betűk értékes helyet foglalnak el a kontaktoktól.
Jó, hogy lehet az online és az összes kontaktot külön látni, de sajnos olyan nézet nincs, hogy minden kontaktom látom, de az online-ok felül vannak.
A csetelésnél is elég jól sikerült az iphone sms jellegével való integráció, mert a szövegeket tartalmazó dobozok aszerint, hogy ki beszél jobbra vagy balra kicsit beljebb kezdődnek. Az így felszabaduló helyen a beszélő képe, vagy képének helye látszik.
Kellemetlen a csetelésnél, hogy nincs vízszintes ún. landscape nézet. A legtöbb fontos iphone-os alkalmazásnál kiharcolták, hogy legyen ilyen, mert ebben az esetben sokkal könnyebb gyorsan gépelni. Az iphone-skype-nál ez nagyon hiányzik.
A beszélgetések megőrződnek, de ki tudja meddig. Ezt nem lehet szabályozni, vagy nem lehet informálódni, mint a rendes skype-on. Sajnos a history-ban csak hívások vannak. Nem a skype hibája, de 3G rendszerből nem lehet telefonálni, nyilván ennek a mobil szolgáltatók nem nagyon örülnének.
A keresés jó és egyszerű, a találatok listája talán még áttekinthetőbb, mint a számítógépen. Igaz nem lehet ezekre rendezni, de ezt egy iphone-os alkalmazástól nem várom el.

Természetesen elég sok dolog kimaradt az iphone skype-ból. Ez nem is fáj nekünk. Talán a fájl küldés, videobeszélgetés és csetben való kereshetőség még jól jönne egy ilyen kisméretű interface-n is.
Összességében azt mondhatom, hogy elég jól sikerült az iphone skype, amin persze ekkora cég esetében nem vagyunk meglepve. Jól sikerült a fontos funkciók kiválasztása és azok iphone-osítása, bár van még egy két dolog, amivel rohamosan lehetne fejleszteni az alkalmazást.

Oszd meg velünk véleményed

  Kérem írd be üzenetedet

  Kérem írd be email címed!

  Kérem írd be üzenetedet

  Küld

  Website-okat, mobil applikációkat és szoftvereket tervezünk, hogy segítsünk megvalósítani üzleti céljaidat!

  Csapatunk

  Kapcsolat

  Kedves Ergo,

  A nevem
  . Az email címem
  . Üzenetem:

  ajánlott
  cikkek

  Tudj meg többet a témáról

  A készpénzes fizetés élménye – Váltsunk azonnal mindenben digitális fizetésre vagy inkább várjunk?

  2024. máj. 10. | 23 perc olvasás

  Ebben a cikkben azt vizsgáljuk, hogy a végfelhasználók milyen előnyöket társítanak a fizikai készpénz használatához. Szemügyre vesszük azokat a folyamatokat és élethelyzeteket, amikor a készpénz használatát...

  Készíts user personát egyszerűen sablonunk segítségével!

  2023. aug. 03. | 11 perc olvasás

  A marketinges nagynénje látta az applikáció terveit és egy fantasztikus, korszakalkotó ötlete támadt. / “Nagyon tetszenek a jelmezes kiskutyák, úgyhogy szerintem megjelenhetnének valahogy a logóban.” / “...