Saab 9.3. vásárlás a www.hasznaltauto.hu-n

Szeretnék magamnak egy szépet, megbízhatót, elegánsat. Ezért a Saab 9.3.-at választam (biztos sokak szerint hibásan). A sztorinak nem ez a lényegi része, így aki nem szereti ezt a kocsit, az is olvasson tovább!
Nézzük csak mit látunk a www.hasznaltauto.hu-n. Az egész középen, jól látható helyen van. Ennek örülök. Az elsőopció a személyautó, ez tetszik, hisz pont ilyet keresek. A többi lehetőéget is áttekintem, érthető emberi neveik vannak. Ez jó. Egyedül a klasszikus hulladék kategória az egyéb kelt bennem némi bizonytalan szorongást.
Fél szemmel a felsőmenüsorra is odasandítok közben. Elnézést, de olyan menüpontot kirakni, hogy hasznos, bizony ciki. A többi tartalom talán nem hasznos? Ehhez hasonlóan üres és tartalmatlan menünév még az info. Na azzal lehet még kihozni a sodromból. Még a sejtelmes és használhatatlan menünevek közt említhetem az ajánljuk, és az autóvadász pontokat. Ezek vajon mik? Nem tudjuk meg, mert megyünk középen Saabot keresni.
Az eszköz első nézésre némileg barokkosnak tűnik, de legalább sok lehetőség van benne. Nem örülök annak, hogy az első mező az ország. Először azt akarom megmondani, hogy mit keresek, nem azt, hogy hol. Az országnak az utolsó megadható pontnak kellene lennie. Arról nem is beszélve, hogy magyar oldalon fordítsuk le a menüpontokat. Kínos, hogy ilyenek benne vannak a legördülő menüben, hogy United States vagy Schweiz. A gyártmány elnevezés sem tetszik. Magyar ember gyakrabban mondja, hogy Bmw márkájú (Google szerint 470 esetben), mintsem, hogy Bmw gyártmányú (125 eset). Egy jó ergonómiájú oldalon nem a szakemberek által kedvelt kifejezéseket használjuk, hanem amit a nép ért és szeret. Gyártmány helyett jobb lenne itt a márka így, én a gyártmányra inkább népnevet várnék, így pl. japán gyártmányú Suzuki márkájú autó.
A többi pont közül még a kivitelben található választási lehetőségek sorrendje zavar. Miért nem abc? És miért nem fontossági vagy gyakorisági sorrendbe vannak rendezve a lehetőségek, mert hogy a buggi biztos nem fontosabb, mint a kombi. Úgy tűnik, mintha eredetileg abc sorrend lett volna, és utána valaki még hozzábiggyesztette volna a ferdehátú és a semmitmondó egyéb kategóriákat. Az ajtóknál a rendszer megengenged bármilyen karaktert bevinni. Talán biztosabb lenne, ha itt is legördülőből választhatánk az elgépelések elkerülése végett. Ez a többi számot elváró részen is így van, ilyenkor a rendszer úgy csinál, mintha nem írtunk volna be semmit. Ez relatíve egy hibatűrő megoldás. Az állapotban zavaró, hogy jóval kevesebb kategóriára lehet keresni, mint, amit később láthatunk az autóknál, így nincs itt kitünő vagy megkímélt kategória.

A szimplán csak beikszelhető kategóriák listáját én azért lehet, hogy átnézném újra a honlapüzemeltetők helyében. Lehet, hogy van egy két fontos dolog, ami itt nem szerepel (pl. immobiliser, napfénytető stb.), a tempomatot viszont levenném. Egyáltalán nem olyan nagy királyság. Az én kocsimban is van, de mégse használtam két év alatt egyszer se, mert a magyar utakon nem lehet.
Kíváncsiságból utána belekukucskáltam a bővített keresőbe, amire az opciók alatti linkre kattintva lehet eljutni. Az a gond, hogy ez alig látszik, én már elég régóta használom az oldalt és csak most vettem észre, hogy alaposabban vizsgálgattam. Egyébként nincs sok újdonság, pár új opció. Ez így rendben is van.
Akkor beviszem az adatokat. Saab 9.3., vételár 1.000.000-1.500.000 ft és ennyi most elég is lesz. Lássuk csak! (Itt csak zárójelben jegyzem meg nem biztos, hogy ekkora portálnak nagy gond lenne beszerezni egy típuslistát. Jóval pontosabb és hibatűrőbb lenne a rendszer. Ha meg nincs benne valami, akkor azt lehessen kérni. Kis munka, nagy haszon, mert több a sikeres keresés)

3 találatot kaptunk most épp. Nem tetszik, hogy nem látom mire kerestem. Ezt illene megjeleníteni. Nem tetszik, hogy a 3 db találat felirat el van dugva. Az sem tetszik, hogy a 3 fel le rendező nyílból az első fogalmam sincs mit csinál. Abc-be rendez? Mert hiába nyomkodom, nem csinál semmit. Ha valaminek nem egyértelmű a használata, akkor illene megcímkézni. Kicsi az autóról a kép. Az adatok nagyon ömlesztve jelennek meg. Illene jobban tagolni. Jó ötlet, hogy parkoló néven kigyűjthetem a kedvenc autóim, de jobb lenne ha a P+ felé emelve a kurzoromat a rendszer is ezt elmondaná. Nekem az első tetszik a legjobban, ha nem lenne már ilyenem, akkor lehet, hogy meg is venném.
 

12 hozzászólás

Oszd meg velünk véleményed

Mind a 12 hozzászólás mutatása

Kérem írd be üzenetedet

Kérem írd be email címed!

Kérem írd be üzenetedet

Küld

Website-okat, mobil applikációkat és szoftvereket tervezünk, hogy segítsünk megvalósítani üzleti céljaidat!

Csapatunk

Kapcsolat

Kedves Ergo,

A nevem
. Az email címem
. Üzenetem:

ajánlott
cikkek

Tudj meg többet a témáról

A készpénzes fizetés élménye – Váltsunk azonnal mindenben digitális fizetésre vagy inkább várjunk?

2024. máj. 10. | 23 perc olvasás

Ebben a cikkben azt vizsgáljuk, hogy a végfelhasználók milyen előnyöket társítanak a fizikai készpénz használatához. Szemügyre vesszük azokat a folyamatokat és élethelyzeteket, amikor a készpénz használatát...

Készíts user personát egyszerűen sablonunk segítségével!

2023. aug. 03. | 11 perc olvasás

A marketinges nagynénje látta az applikáció terveit és egy fantasztikus, korszakalkotó ötlete támadt. / “Nagyon tetszenek a jelmezes kiskutyák, úgyhogy szerintem megjelenhetnének valahogy a logóban.” / “...