Port.hu programok, filmkeresés

Első ránézésre a port.hu oldala egy kicsit zsúfolt, de nézzük meg alaposabban. Logó jó helyen, fenn az animált hirdetés elég idegesítő, de hát meg kell élni valamiből. A menünevek értelmesek és átláthatók. Nem tudom, hogy mi a sorrendjük oka. Ha nem fontosság, akkor a rádiót a tv mellé helyezném, mert tematikusan egy blokkba tartoznak. Kicsit sok a menüpont, biztos összevonnék párat. Valószínűleg a gyerek, fesztivál, ajánló, étterem pontokat piszkálnám.

 
A nyitón az ajánló elég praktikus, talán kicsit ronda, és a piros szürke sávozás a képek mellett feleslegesen vonja el a figyelmet. A leírásokban lehetne használni félkövér kiemeléseket, bár ez ilyen rövid kis szövegeknél nem fontos.
Az ajánlóban a képeket nem felváltva jobbra balra helyezném. Tudom, ez a változatosság növelése érdekében van, de inkább csak az áttekinthetőséget nehezítik.
Nagyon nem jók a tovább, tovább linkek. Az ember, ha gyorsan átfutja az oldalt, akkor a linkek tartalmas nevei segítenek a lehetséges továbbjutási lehetőségek áttekintésében. Így csak azt látja, hogy az opciói a következők: tovább, tovább, tovább… Nem túl informatív. Legyen a cím a link. A legalsó csatornákat bemutató részben az egyéb külföldi helyett a további idegennyelvű lenne a jó elnevezés.
Port.hu üzenőfal rendben van. Jó helyen, normális tartalmakkal. Bal oldalt a most futó tv műsorok is rendben van, a tartalom praktikus. A legalján a Tények kicsit olyan odavetett hatást kelt. Rossz a címkézés, mert túlzottan komoly. Elsőre azt hittem itt valami oknyomozó műsorok lesznek. Szelidebb és barátibb lenne, ha nem címkéznénk meg ezt ilyen mogorván és esetleg fentebb szerepeltetnék. Lehetne a port.hu kicsit büszkébb arra, hogy sok tartalma van.
A bejelentkezésnél zavaró, hogy nem tudom mire lehet regisztrálni. A legyen a PORT.hu a kezdőlapom! elavult eszköz, teljesen felesleges olyan funkciókat kitenni az oldalra, amelyeket  a böngészővel is meg lehet csinálni. Csak a helyet foglalják.
Zavaró, hogy a szintén jobb oldalt található programkeresőből kimaradt a kiállítás, és a programtípusok sorrendje más, mint a menüsorban. Ez a hiba csak hanyagságnak tudható be. Az időpont kiválasztásnál három kategória van: ma, holnap, máskor. Ez a máskor elég szerencsétlen elnevezés. A keresés gomb feliratának szerencsésebb lenne az aktivitást sugárzó Keress! felirat.
A jobb oldal legalján találjuk a Heti DVD premiereket. Napok óta figyelem, itt nincs semmi tartalom. Akkor nem biztos, hogy folyamatosan szerepeltetni kell ezt a pontot.

Végezetül egy feladatot is megnézek a mozi keresőt, amelyhez a mozi menüre kattintva jutok el. Én szívem szerint ezekből a keresőkből többet tartanék a nyitón. Szerintem többen keresnének, ha ezek a tipikus feladatok jobban elérhetőek lennének közvetlenül.
Tegyük fel ma este szeretnék Budapesten elmenni 8 körül a Jászai Mari tér közelében moziba. Az eszközben nagyon zavar a sok keresés gomb. Tudom, hogy azért van, ha akármelyik paramétert beállítom, akkor rögtön kereshessek, de ez nem túl szokványos és eléggé elbizonytalanító is. Sokkal jobb lenne egy gomb, és ha valamit nem állítok be, akkor alapértelmezéses beállításokkal keressen.
A nyelvek szerinti keresést nem tudom értelmezni. Ha itt most angol van beállítva, akkor angol eredetű vagy angolul beszélő filmeket fogok kapni? Elindítok egy keresést ma 17-21 óra közt.
A találatok rendezése normális, és áttekinthető. Egyedül a korhatárok megjelölése nem volt nekem elsőre értelmezhető. Jól jönne még az is, ha a mozikat rögtön meg lehetne nézni térképen és jelezve lenne az is, hogy egy film hány perces.
Navigáció    4
Gördülékenység    3
Információtagolás, olvashatóság    4
Információ mennyiség   4

10 hozzászólás

Oszd meg velünk véleményed

Mind a 10 hozzászólás mutatása

Kérem írd be üzenetedet

Kérem írd be email címed!

Kérem írd be üzenetedet

Küld

Website-okat, mobil applikációkat és szoftvereket tervezünk, hogy segítsünk megvalósítani üzleti céljaidat!

Csapatunk

Kapcsolat

Kedves Ergo,

A nevem
. Az email címem
. Üzenetem:

ajánlott
cikkek

Tudj meg többet a témáról

Készíts user personát egyszerűen sablonunk segítségével!

2023. aug. 03. | 11 perc olvasás

A marketinges nagynénje látta az applikáció terveit és egy fantasztikus, korszakalkotó ötlete támadt. / “Nagyon tetszenek a jelmezes kiskutyák, úgyhogy szerintem megjelenhetnének valahogy a logóban.” / “...

Hogyan használhatjuk a színpszichológiát a UX designban marketing és branding célok elérésére

2023. jún. 20. | 14 perc olvasás

A színek kulcsszerepet játszanak mindennapi életünkben, illetve abban, ahogyan a világot érzékeljük. Ezt előnyünkre fordíthatjuk a brand kialakítása, a termékmarketing vagy akár egy adott szolgáltatást...