Mit tanuljunk a Windows Phone-tól

Mostanra már elült az a korszak, hogy szakmai körökben a Windowst szapulni illik. Magam lelkes Mac-es felhasználó vagyok, de folyamatosan követem, hogy mit csinál esetleg jól vagy jobban a Microsoft. Az iPhone és az Android az alkalmazások böngészését látszólag nagyon elegáns módon végzi. Egy egy kompakt képernyőnk van, amin jobbra balra csúszkálhatunk és választhatunk kedvenc alkalmazásaink közt. A Windows telefonon azonban fel le mozgunk, azaz az alkalmazásoknak egy végtelenített listáján belül görgethetünk. Látszólag az első elegánsabb megoldás, de ha kipróbáljuk mind a két eszközt, akkor rájövünk, hogy a második lényegesen kényelmesebb.
Iphone képernyők sora
Windows Phone menü
A Windows Phone tervezői itt jobban figyelembe vették az emberi test sajátságait. Próbáljuk ki! Hüvelykujjunkat sokkal könnyebb és természetesebb fel-le mozgatni, mint jobbra-balra. Hogy mit tanulhatunk ebből? Minden esetben próbáljuk ki és gondoljuk végig, hogy mi a legkényelmesebb használat a felhasználónak, ne hagyatkozzunk a bevett sablonokra. Minden gesztust, tevékenységet saját környezetében értékeljünk, és válasszuk ki azt, ami a legkönnyebb, de egyben a legbiztosabban is használható.
A másik érdekes sajátossága a Windows Phone-nak, hogy a nyitó oldalán lévő alkalmazásindító csempék átmérezhetőek. Nincsenek az alkalmazásoknak olyan cool ikonjai, mint az iPhone-on, viszont minden akkora hangsúlyt kap, amekkorát megérdemel. Egy nagyobb foltot sokkal könnyebb észrevenni és újunkkal eltalálni. Ezt is ügyesebben csinálja a Windows Phone.
[divider]
Még mindig lehet jelentkezni mobilos előadásunkra:
Előadó
Az előadást dr. Rung András tartja, aki 10 éves tapasztalattal rendelkezik a piacon. Előadásokat tartott a Ringiernek, és a Hvg-nek szakmai képzésein (Hvg online sikerkalauz konferencia, Hvg tartalommareketing konferencia) keresőoptimalizációs konferenciákon is rendszeres előadó (pl. Keresőmarketing nap).
Az előadás célja
Segíteni szeretnénk weblapok, alkalmazások tulajdonosainak, vezetőinek. Olyan módszereket mutatunk meg, amelyekkel sikeresen tudnak saját alkalmazásokat tervezni. A résztvevőkkel megosztjuk tapasztalatunkat és tudásunkat, amelyeket számos alkalmazás és mobilweboldal tervezése során szereztünk meg.
Időpont
Február 26. (kedd) délután 6 óra
Helyszín
Kolor bár
Budapest VII. ker. Király u. 13.
Jelentkezés
Jelentkezz az előadásra Febr. 25. 24:00 óráig kapcsolati oldalunkon vagy írj egy emailt az info@ergomania.hu-ra.
 

4 hozzászólás

Oszd meg velünk véleményed

Mind a 4 hozzászólás mutatása

Kérem írd be üzenetedet

Kérem írd be email címed!

Kérem írd be üzenetedet

Küld

Website-okat, mobil applikációkat és szoftvereket tervezünk, hogy segítsünk megvalósítani üzleti céljaidat!

Csapatunk

Kapcsolat

Kedves Ergo,

A nevem
. Az email címem
. Üzenetem:

ajánlott
cikkek

Tudj meg többet a témáról

Mit és mit ne csináljunk ChatGPT-vel a UX designban

2023. nov. 30. | 15 perc olvasás

A digitális tervezés folyamatosan fejlődő világában a legújabb eszközök forradalmasítják a UX design megközelítését. Ezen eszközök közül kiemelkedik az OpenAI fejlesztett ChatGPT. De miért, és hogyan ...

‘Atomic design’ módszertan a UX tervezésben – 7 dolog, amit tudnod kell

2023. nov. 02. | 14 perc olvasás

Az UX és UI designerek az ‘atomic design’ módszertant alkalmazzák a tervezés során elkövetett változtatások gyorsabb és egyszerűbb végrehajtása érdekében. Néha azonban hajlamosak vagyunk a dolgokat a ...