Lehet más a politika! és az EP választás

 • Rung András
 • 2009. jún. 3.
 • 7 hozzászólás
 • 3 perc

Mivel Konrád hiányolta az LMP-t, ezt az elmaradást még a választások előtt igyekeztem pótolni. Vannak még akik kimaradtak. Az élet ilyen, nem lehet mindenki ott még az én blogomban se.

Az lmp honlapon elsőként felugró segítségszámláló nagyon nem tetszik, főleg amiatt, hogy a bezár gomb el van teljesen dugva és nem a megszokott helyen van.

Az agresszív segítségszámláló

Miután a segítségszámlálót leráztam a portál jellegű honlapra jutok. Igényes megjelenés fogad. A kiemelésekre a zöld és a narancs színt használják kissé pazarló módon, így ezek jelentősen vesztenek hatékonyságukból.

LMP nyitó

 

Nem örülök neki, hogy a logót berakták a szokatlan jobb felső sarokba. A bookmarkolási lehetőséget is feleslegesnek tartom. A hírlevélre valóban utalhatna boríték ikon, de én azt hittem elsőre, itt levelet küldhetek az lmp stábnak. Azt már mondanom se kell, hogy a regisztrációnál illene feltüntetni, hogy az miért jó nekem. A menünevek egy része nem annyira jól sikerült. Főleg a te jössz! pontot lenne jó valami értelmes menünévre lecserélni.

Mivel továbbra is csak az EP választás izgat, erre fókuszálok a továbbiakban. Elég sok olyan elem van, ami mintha kötődne ehhez, de nehéz eldönteni kattintás nélkül, hogy ez tényleg így van-e. Gondolom erre vonatkozik a Segíts a kampányban, Országos turné, Támogasd a kampányt stb. Az EP választás kis szekciója eléggé el van dugva a bal hasáb közepén. Még szerencse, hogy megtaláltam.

Az EP-prgoramra kattintva egy nagyon szép, igényes a mac-es képernyőn is pompásan mutató programra jutok. Nem vagyok mégse teljesen boldog. Jó lett volna közölni, hogy ez egy pdf dokumentum és hogy mekkora. Másrészt alapkövetelmény lenne a főbb pontokat a weben is közzétenni itt.

  EP lista önéletrajzokkal

Az EP listán jó, hogy egyben meg lehet tekinteni az embereket, de a 6. jelölttől senkinek sincs képe. Illett volna valamit feltenni róluk is, ha már indulnak. A szövegek túl hosszú darabokban vannak. Szét kellett volna tördelni őket kisebb darabokra és a félkövér kiemelés sem ártott volna.

Búcsúzásképp megnéztem a kampányfilmet. Jó ötlet, hogy a youtube-on is fenn van, de hatékonyabb lenne  az oldalon belül beilleszteni, vagy legalább szövegben jelezni, hogy ez egy link a youtube-ra.

Összességében nem rossz az LMP honlapja, de egy-két dolog csiszolásával és az EP markáns kiemelésével sokat lehetett volna rajta lendíteni.

 


A SZERZŐRŐL

Rung András 2002 óta foglalkozik UX-szel. Az innovációt és az üzleti fókuszt mindig szem előtt tartja. Az első magyar webergonómiai könyv a Felhasználóbarát honlapok társszerzője. Cikkei a nemzetközileg is jelentős Smashing magazinban is megjelentek.

 1. Pingback: Az én kampányom

 2. sajt Válasz
  Szerintem amit pdf-ben meglehet csinálni, annak 90%-át meglehet html-ben is. Ráadásul a pdf felesleges és idegesítő is.
 3. Rung András Válasz
  @sajt: Így van, szerintem hosszú szövegek esetén tolerálható, mint itt is, de ettől függetlenül megfelelően kell kezelni. Ez sajnos végtelenül egyszerű dolog mégis sokan elrontják.
 4. Shodan Válasz
  Vannak jogos felvetések, viszont azt nem értem hogy ha ekkora szakember vagy akkor miért nem tudsz összerakni 1 normális oldalt magadnak, miért 1 gagyi alap blog sablont kell használnod, esetleg félsz hogy temetnék a hóhért? Minden weblap kritikusnak, ergonómiai szakértőnek 1 rakás sz..r a weblapja, ki az aki igy komolyan tud venni bennetek?

 5. Rung András Válasz
  jogos, suszter cipője eset, amiről azt gondoljuk, hogy a suszternek legyen baromi jó cipője persze, csinálja meg munka mellet. Mindig van mást csinálni. Másrészt én nem webfejlesztő vagyok, hanem ergonómiai szakember. Pompásan végezhetném úgy is a munkámat, mégha egy alap html oldalt sem tudnék összerakni. A stílusodon viszont érdemes lenne finomítani, pl írhattad volna ezt: Szerintem hitelesebb lennének a megjegyzések, ha lenne mögötte profin összerakott oldal. Bocs. A saját oldalam egyébként www.artitude.hu , de ott csak a képzőművészeti tevékenységemet folytatom. Ezzel sem vagyok tökéletesen elégedett, fel is fogjuk újítani reményeim szerint idén. Szóval nem félek, csak konstans időzavar.
 6. Shodan Válasz
  Oké, ez is 1 magyarázat. Elnézést ha bántó voltam.
 7. Rung András Válasz
  Semmi gond, mindenkit elkap időnként a hév. Másrészt volt értelme is, tegnap neki is estem a saját honlap készítésnek. Egyébként eredetileg más ergonómusokkal akartam ergonómiai site-ot alkotni eredetileg, de az ő életük másképp alakult. Aztán a Microsoft felajánlotta, hogy segít és pénzt is szereznek. Ezzel elment egy év, mire felismertem, hogy ők csak ígérgetnek és kénytelen leszek magam összerakni egy oldalt. Az ergonómiai oldalak egyébként sokszor azért nem túl izgalmasak, mert a tartalom relatíve kevés. Van valami kis szöveg, kontakt ajánlások. Ezekre felesleges virtuóz megoldásokat építeni. Hát igen, általában rondák lesznek. De pl. ha nézed a Jakob Nielsent a useit.com tök ronda, de az igazi céges oldala már nem annyira, mígy a Jenifer Tidwell már egész szépnek mondható: jtidwell.net/.

Szólj hozzá

 
Kérjük, írja be nevét!
Kérjük, írja be email hozzászólását!