Ismét egy újabb index.hu

Habár nem olyan régen újult meg az index.hu nagy csinnadrattával és az index2 bevezetésével, most mégis szükségesnek érezték, hogy egy újabb gúnyával rukkoljanak elő.

index.hu megújulva
 

index.hu pár napja
Mivel blogunk mindig igyekszik a szépet és jót megtalálni, ezért nézzük először, hogy mit szeretünk az index.hu legújabb verziójában:

 • A tipográfia vitathatatlanul szebb és olvashatóbb lett. Modernebb vizualitást kapott így az index.
 • Jobban él a logó, hogy eltakarították körüle a sok apró, másodlagos információt.
 • Lekerült az avíttnak mondható címlap link. Most már mindenki tudja, hogy a logóra kell kattintani, ha újra a címlapot akarjuk áttekinteni.
 • A másodlagos menü pl. napi nap, Nagykép stb. el lett takarítva.
 • Lekerült a facebook doboz. Mindenki ismeri az indexet, nem jelent semmit, hogy x vagy y mennyiségű ember like-olta.
 • A főhírnek nagyobb hely jut.
 • A másik lapra szorult index2 lekerült az oldal aljára. Kár, hogy sok idő kellett ahhoz, hogy rájöjjenek, az embereknek a görgetés a legegyszerűbb.
 • Feltűnőbb lett az egyes szekciók főcíme is (képen ‘Sajnálattal észleltem.’)
 • Kellemesen reszponzív az oldal. Azaz eltérő méretű képernyőkön áttördelődik könnyen olvasható formátumba a tartalom. Nem éri el az index.hu az a szofisztikáltságot, mint a smashingmagazine.com, de a célnak jól megfelel.


mobilon is kellemes index.hu
És nézzük akkor, hogy mi az ami továbbra se jó, vagy éppen, hogy rosszabb lett:

 • Míg a legtöbb helyen épp a mega, nagyméretű menük irányába mozdulnak el a trendek, az index.hu a menüelemekről leszedte azt a funkciót, hogy az egeret rájuk víve megnézhettük, hogy milyen hírek vannak az adott témában. Én pl. (és gondolom nem én vagyok az egyetlen), ha az első két görgetésig nem találok semmi érdekeset, akkor megnézem, hogy a kedvenc témáimban (pl. tudomány) van-e valami új. Most már ezt nem tehetem meg. Persze a három vízszintes vonallal az oldal tetején (ún. hamburger menü), ezt megtehetem, de így eggyel többet kell kattintani egy fontos információért. Ezt szerintem egy elég nagy visszalépés volt.
 • Lekerültek a devizaárfolyamok is. Nem hinném, hogy ez ne lenne izgalmas továbbra is az embereknek. Persze ezt meg lehet nézni máshol is, de híreket is lehet az origo.hu-n olvasni. Ugyanakkor a dátum és a névnap kinntartását idejétmúlt dolognak tartom. Nem hiszem, hogy valaki innen értesülne arról, hogy milyen nap van.
 • Korábban a nyitón a hírek egy felugró oldalon nyíltak meg. Ez most megszűnt, és újra önálló oldalon nyílnak meg ezek. Maga az ötlet nem volt rossz pedig, csak a kivitelezés volt silány. Egyrészt zavaró volt, hogy az oldal bezárásához szükséges x gomb kilométerekre volt a tartalomtól, másrészt elég naív volt az az elképzelés is, hogy lépegetéssel lehetett előre hátra lépegetni a cikkek közt. Lehet, hogy nem minden index.hu olvasó egy önálló véleménnyel rendelkező géniusz, de azt is túlzás volt feltételezni, hogy az index olvasók békésen végigolvasgatják a cikkeket, amiket eléjük raknak.
 • Új elem a mindeközben nevű szekció hangsúlyozása. Nem tudtam kitalálni, hogy ez mi. Reméljük majd kiderül a későbbiekben.

4 hozzászólás

Oszd meg velünk véleményed

Mind a 4 hozzászólás mutatása

Kérem írd be üzenetedet

Kérem írd be email címed!

Kérem írd be üzenetedet

Küld

Website-okat, mobil applikációkat és szoftvereket tervezünk, hogy segítsünk megvalósítani üzleti céljaidat!

Csapatunk

Kapcsolat

Kedves Ergo,

A nevem
. Az email címem
. Üzenetem:

ajánlott
cikkek

Tudj meg többet a témáról

A készpénzes fizetés élménye – Váltsunk azonnal mindenben digitális fizetésre vagy inkább várjunk?

2024. máj. 10. | 23 perc olvasás

Ebben a cikkben azt vizsgáljuk, hogy a végfelhasználók milyen előnyöket társítanak a fizikai készpénz használatához. Szemügyre vesszük azokat a folyamatokat és élethelyzeteket, amikor a készpénz használatát...

Készíts user personát egyszerűen sablonunk segítségével!

2023. aug. 03. | 11 perc olvasás

A marketinges nagynénje látta az applikáció terveit és egy fantasztikus, korszakalkotó ötlete támadt. / “Nagyon tetszenek a jelmezes kiskutyák, úgyhogy szerintem megjelenhetnének valahogy a logóban.” / “...