iPhone alkalmazás twitterezéshez: TwitterFon

A TwitterFon egy viszonylag egyszerű kis alkalmazás, de még aktív twitterezőknek is többnyire elég arra, amire kell.
Az alkalmazás ikonja azon túl, hogy szép és jól illik az általános iphone designba, megfelelően kiugrik a fekete háttérből és az inon a t betű könnyűvé teszi a gyors azonosítást is.
Összesen öt menüpontunk van: friends (barátok), mentions (utalások), messages (üzenetek), favorites (kedvencek), search (keresés). Nekem nagyon hiányzott egy sugó opció. Ezzel az eszközzel kezdtem el twitterezni, és nehéz volt egy idegen eszközzel egy újszerű kommunikációs módot elsajátítani.
A menüpontok alul helyezkednek el. Ez iPhone-on teljesen rendben is van, hisz ilyet másutt is sokat látunk. Egyedül a friends elnevezés nem tetszik, hisz itt nem a barátaim üzenetét látom, hanem a sajátjaim és azokét, akiket követek. Tudom, ennek a twitter világban ez a neve, de ettől még nem tetszik.
Felül két egyértelmű ikon utal arra, hogy frissíthetünk, illetve hogy elkezdhetünk írni egy tweetet. Ezek elrendezése követi az iPhone-os gyakorlatot (pl. mail), így megtanulásuk nem igényel különösebb mentális erőfeszítést. Igaz a frissítés gomb több helyen alul van, itt pedig az edit (szerkesztés) megszokott helyén fordul elő, de ez nem okozhat a felhasználóknak gondot. A két felső ikon közt a kategória neve szerepel, minden kategóriának egyedi színe van. Nem zavaró, de sokat nem tesz hozzá a használhatósághoz.
A belépéskor azonnal a friends kategóriába ugrunk, oda ahol legutoljára voltunk. Kék színnel okosan felvillannak a mások friss bejegyzései és zölddel a minket közvetlenül érintők. Felfelé görgetve nézhetjük meg az újabb és újabb bejegyzéseket. Ez így van nagyon jól. Egyedül ez akkor zavaró, ha közben másutt is olvassuk a twittert, akkor itt olyan üzeneteket is látunk olvasatlanként, amiket már valójában olvashattunk. Ez azonban nem igazán az alkalmazás hibája, bár lehet, hogy össze lehetne hangolni ezeket ügyesen.
Egy bejegyzésre kattintva az adott tweet írójáról tudhatunk meg többet, talán ha a jobb felső sarokban lévő nyíl nagyobb lenne, akkor gyorsabban észre lehetne venni, mert itt még további részletekkel barátkozhatunk meg.

Ha van a szövegben url, akkor kell némi ügyesség ahhoz, hogy ne arra bökjünk, ha a teljes szöveg háttere érdekel minket. Hiányosság, hogy urlt csak fejből tudunk beszúrni, vagy Safari bookmarklet segítségével. Reméljük, hogy az 3.0 iphone copy-paste funkciója ezt kezelni fogja.
A friends oldalon kedvencnek tudunk megjelölni tweeteket a csillaggal teljesen egyértelmű módon. Ha egy ember arcára bökök a friends oldalon, akkor válaszolni tudok neki, ha a nevére, akkor a névjegyét, illetve tweetjeit tudom megnézni. Jó, hogy ezekre a funkciókra van direkt elérés a tweet listában, de az már nem igazán egyértelmű, hogy miért pont így vannak ezek a funkciók összerendezve. Ha fordítva lenne, pont ugyanilyen jó/rossz lenne.
A tweet írás egyébként egyszerű és kényelmes. Tudunk iPhone koordinátát (sok értelme szerintem nincs) és képet is beszúrni. A kép elhelyezése kifejezetten kényelmes. Elő tudunk varázsolni képet már meglévő fotóinkból, vagy tudunk rögtön egyet készíteni és azt is beszúrhatjuk. Ezzel az alkalmazás egy gyors helyi közvetítést is lehetővé tesz.
Kereső felülete is egyszerűen kezelhető. Megadhatok kulcsszót és célkereszt ikonra bökve megmondhatom, hogy hány kilométeres körzet érdekel. A kilométert a már más iPhone alkalmazásokban is megszokott görgethető tárcsával választhatom ki.

Összefoglalva a Twitterfon egy nagyon kényelmesen kezelhető, praktikus eszköz twitterezéshez, és azon túl, hogy jól működik még vizuálisan igényes is. Bátran ajánlom! Nem utolsó sorban a screenshotjaik is nagyon jók és informatívak.
 

9 hozzászólás

Oszd meg velünk véleményed

Mind a 9 hozzászólás mutatása

Kérem írd be üzenetedet

Kérem írd be email címed!

Kérem írd be üzenetedet

Küld

Website-okat, mobil applikációkat és szoftvereket tervezünk, hogy segítsünk megvalósítani üzleti céljaidat!

Csapatunk

Kapcsolat

Kedves Ergo,

A nevem
. Az email címem
. Üzenetem:

ajánlott
cikkek

Tudj meg többet a témáról

A készpénzes fizetés élménye – Váltsunk azonnal mindenben digitális fizetésre vagy inkább várjunk?

2024. máj. 10. | 23 perc olvasás

Ebben a cikkben azt vizsgáljuk, hogy a végfelhasználók milyen előnyöket társítanak a fizikai készpénz használatához. Szemügyre vesszük azokat a folyamatokat és élethelyzeteket, amikor a készpénz használatát...

Készíts user personát egyszerűen sablonunk segítségével!

2023. aug. 03. | 11 perc olvasás

A marketinges nagynénje látta az applikáció terveit és egy fantasztikus, korszakalkotó ötlete támadt. / “Nagyon tetszenek a jelmezes kiskutyák, úgyhogy szerintem megjelenhetnének valahogy a logóban.” / “...