RAIFFEISEN ROMÁNIA ÁTTERVEZÉS

Teljes internetbank áttervezés

A Raiffeisen Bank ügyfeleinek bevonódását elősegítendő egy új internet banki felületet hoztunk létre az üzleti szempontok figyelembevételével. Megszüntettük a felhasználókat akadályozó pontokat, félrevezető elemeket, lehetővé tettük az akciók gyorsabb végrehajtását, termékek, szolgáltatások megrendelését úgy, hogy a felhasználók visszajelzést kapjanak akcióik eredményéről.

SERVICES

  • Koncepció
  • Drótváz készítés
  • Designolás támogatása

TEAM

  • dr. Rung András — Senior UX tervező
  • Gerzsó Márk — Project management

A tavalyi év során átterveztük a Raiffeisen Románia ebankját a Bankfutura E-finance Research-csel (üzleti koncepció). Részt vettünk a lakossági, vállalkozói és nagyvállalati felületek átalakításában, amelyekben számos kisebb és jónéhány jelentős változtatást is eszközöltünk. Az átalakítás során figyelembe vettünk üzleti szempontokat is, de elsődleges célunk az volt, hogy a Közép-Európai régió egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb ebankját hozzuk létre. A következőkben röviden bemutatjuk, hogy ezt milyen területeken valósítottuk meg. A teljes lakossági oldal demóját videókkal is meg lehet nézni. Leegyszerűsítettük a nyelvhasználatot és az egyes akciók végrehajtásához szükséges folyamatokat, hogy azok a felhasználók is könnyedén menedzselhessék és áttekinthessék tranzakcióikat az ebankban, akik nem jól értik a banki nyelvezetet, illetve folyamatokat.

 
raiffeisen_nyito

Egyszerű és barátságos ebank kezdőfelület

 

Az új designt könnyebb táblagépekkel használni a nagyméretű gombok és a könnyen megnyomható nagy vizuális elemek miatt.

 
raiffeisen_nagymeretu_elemek (1)

A nagyméretű gombok gyorsabb elérést biztosítanak

 

Letisztáztuk a menürendszert, hogy könnyebb legyen megtalálni a fontos dolgokat, illetve a felhasználó is jobban tudja, hogy hol tartózkodik éppen.

 
egyszeru_menu

Egyszerű menürendszer

 

A színeket, elrendezéseket és méreteket innovatív módon használtuk a hangsúlyok kiemelésére, hogy a felhasználók könnyedén megtalálják az igazán fontos akciókhoz vezető eszközöket.

 
raiffeisen_gombok-300x87

A szín és a méret jól kiemeli az elsődleges gombot

 

Eltávolítottunk minden félrevezető és nehezítő elemet a szokásos folyamatok (pl. utalás) útjából, hogy gyorsan és hatékonyan lehessen ilyeneket megadni.

 
raiffeisen_belfoldi_utalas

A belföldi utalás egyszerű és könnyen értelmezhető lett

 

Egységesítettük a designt (egyforma elemek azonos funkcióval bírnak és fordítva) és a folyamatokat (feladatmegadás, ellenőrzés, visszajelzés)

 
raiffeisen_betetlekotes

A betétlekötés hasonlóan működik, mint az utalás

 

Kiiktattuk a hosszas, gyakran magyarázkodó segítő szövegeket, amelyek helyett inkább a folymatokat alakítottuk át egyszerűvé és magától értetődővé. Termékigénylési lehetőségeket építettünk be az ebankba, hogy növeljük az online értkesítések számát (bankkártyaigénylés, befektetés menedzsment).

 
raiffeisen_bankkartyaigenyles

Bankkártyaigénylés

 

Megteremtettük az azonnali akciók végrehajtásának lehetőségét azokon a helyeken, ahol hatékonyabbá tehetik a felhasználók tevékenykedését.

 
raiffeisen_muvelettamogatas

Gyorsan végrehajtható műveletek támogatása

 

A felhasználók mindig megfelelő visszajelzést kapnak tevékenységeik eredményességéről.

raiffeisen_muvelettamogatas Visszajelzés az utalás beadása után

 
 

További képernyőfotók:

 

raiffeisen_szamlakivonatok

 

raiffeisen_csoportos_beszedes

 

raiffeisen_betetfeltores (1)

 

raiffeisen_befektetesek

 

raiffeisen_kedvezmenyezettek